Bindende tariefinlichtingen

Bindende tariefinlichtingen vraagt u over het algemeen aan als u zeker wilt zijn dat u de juiste goederencode gaat gebruiken voor de douane aangiftes. De goederen codes zijn van belang voor het bepalen van de douane rechten en de maatregelen. Over het algemeen kunt u aan de hand van de aantekeningen en de indelingsregels uw goederen aardig indelen.
Samengestelde goederen of goederen die meerdere functie hebben zijn wat lastiger in te delen.

Voorbeeld:
”Zaklampen die zijn voorzien van een kompas, een oplaad punt om uw telefoon op te laden en heeft als extra functie stroomstoten  afgeven. Zou u het onder een zaklamp -, kompas – , oplader – of stroomstootwapen indelen?”
Denk erom dat u als importeur zelf verantwoordelijk bent voor de goederen code. Uit ervaring weet ik dat de VGEM maatregelen een belangrijke rol spelen.
Een BTI afgegeven is drie jaar geldig. Het voordeel voor u als importeur is dat u drie jaar geen discussies heeft met douane over de indeling van de goederen waarvoor de BTI is afgegeven.
U dient wel bij elke inklaringsaangifte uw BTI nummer door te geven.

Bindende tariefinlichtingen aanvragen.

Bindende tariefinlichtingen aanvragen kan een hoop procedures met zich meebrengen en daarbij moet u ook nog eens voldoen aan voorwaarden aanvraag bindende tariefinlichtingen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Stuur ons nu een bericht!

Stuur ons een bericht en wij nemen z.s.m. contact met u op.